Funderar på vad jag ska ha för mat idag. Fiskpatè är ju aldrig fel 🙂

Fiskpaté med röd romsås 5-6 port.
Det här behöver du till patén

400 g torsk och koljafilé
250 g kesella gourmet
1/4 dl 3 % mjölk
1 ½ msk potatismjöl
1 tsk  salt
2 krm malen svartpeppar
3 ägg
3/4 dl kaviar
3/4 dl finhackad dill

Till såsen 

3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
40 g röd stenbitsrom
2 msk finhackad dill
lite salt och peppar

Gör så här:Paté.

Dela fisken i mindre bitar. Kör den i matberedaren. Blanda med kesella,mjölk, mjöl och kryddor, tillsätt äggen. Smörj en avlång form. Häll hälften av fiskblandningen i formen. Bred ut ett tunt lager eller spritsa kaviar ovanpå. Blanda ner dillen i resten av fiskblandningen och fördela den i formen. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 1 timme. Täck ev med folie mot slutet.

Låt patén kallna innan den stjälps upp. Patén kan också fördelas i två mindre formar, förkorta då gräddningstiden.

Sås:Blanda samman ingredienserna. Smaksätt ev med salt och peppar.

Servera såsen väl kyld.