Idag tittade solen äntligen fram här i Göteborg.Hoppas att den kommit för att stanna ett tag nu.
Medans jag gjorde fiskpudding och päronkompott så kikade jag ut mellan varven  genom mitt köksfönster och såg hur en familj grejade och donade på en av innergårdarna här i landshövdingshusen för att fira en födelsedagsfest.

Många balonger och girlanger var upphängda i buskar och träd runt bordet där kalaset skulle hållas.

Idag har vi  ätit hemlagad fiskpudding och päronkompott med osockrad fläderblomsdryck till.

middag30

Så här tillagade jag fiskpuddingen.

3-4 ägg
4 dl mjölk
400 g alaska pollock i portionsbitar
1 tomat
I liten purjolök
I citron
1 1/2 msk margarin
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar

Börja med att sätta på ugnen 225 grader

Om inte den djupfrysta fisken är upptinad så gör det i micron.

middag1

Dela äggulorna.

middag2

Vispa ihop äggulorna och mjölken.

middag4

Vispa äggvitorna till skum.

middag11

Dela fisken i bitar och blanda samman det med de vispade äggulorna (vänta med att lägga i de vispade äggvitorna)och mjölken i en ungnssäker form. Krydda smeten.

middag15

Skär purjolök i små bitar och lägg i smeten.

middag16

Skär tomaten i små bitar och lägg i smeten och pressa citron över det hela.

middag17

middag21

Garnera med de vispade äggvitorna över smeten och sätt  in formen i den nedre delen av ugnen i ca 40 min.

middag23

Päronkompott

Börja med att sätta på en gryta med vatten och pressad citron i. Päron och äpplen blir friskare i smaken om man använder citron i om man ska koka kompott av dem.

paron

Skala päronet och skärd den i lagom små bitar.

paron3

Koka frukten mjuk på svag värme och se till att den inte går sönder.

paron8

Lägg upp frukten i en fin skål och servera kompotten med vispad grädde,halvtinad vaniljglass eller bärsås.

middag34

Bärsås

Blanda hallon med naturell keso

barsas1