Idag har jag verkligen fått till det med maten. Först in med
färsk kyckling i ugnen. Kryddade med citronsaft, salt
och peppar.
Medan kycklingen var i ugnen så tog jag fram vitkål, kålrot,
pumpa, purjolök, morötter och potatis. Skärde allt i lagom
bitar. Lade det sen i en kastrull, saltade och lade i två grönsaksbuljonger.
Fyllde kastrullen med vatten och lät allt koka mjukt. Kycklingen
var efter 1 timma färdig i ugnen och jag skärde den i bitar.
Fyllde en sopptallrik med grönsakerna och kryddade lite lätt med 
vitlök och svartpeppar. Lade sen i kycklingbitarna som jag
sen fyllde med skyn. Garnerade med persilja.
Rätten var gudagod. Smaksensationen kan ha berott
på pumpan och den goda skyn från den ugnsbakade kycklingen.

Gott att äta en varm måltid så här på hösten.