I holland ser man många pittoreska små stenhus. Egentligen är husen  individuella och  ser olika ut men oftast med stora burspråkfönster i vardagsrummen som går nästan till golvet. Oftast är gardinerna vita. Då våren kommer är det fullt av tulpaner,ginst,påskliljor,grönt gräs och ibland kan man även känna lukten av gödsel ute på en del åkrar. Vinden ligger ofta  på nära Nordsjön och man kan se att däck ligger över presenningar ibland.

På en del hotell i Holland läggs frukosten fram till bordet där man sitter i matsalen och kan innefatta  skinkskivor,  ostskivor, salami, marmelad, chokalsströssel, 1 kokt ägg , 2 frallor, några skivor vitt och grovt bröd samt en kaffe kanna med nykokt kaffe.

När man kör i Friseland i Norra Holland i början av april så ser man stora åkrar med betande svartvita kor och mängder av får med lamm. Istället för inhägnad har de grävt kanaler bara där djuren går igenom finns stängsler. Ladugårdarna sitter oftast ihop med husen och är av tegelsten. Ibland kan man se gäss med sina små smörgula ungar bredvid sig. Något som är väldigt vackert ihop att se i Friseland är Oreangea tulpaner ihop med beigevita.  Vackert är också att se när äppel och körspärsträden blommar. Det finns några äppelodlingar i Friesland även om det blåser hårt så nära nordsjön som ofta drabbas av orkaner. Därav så är det uppbyggt flera stora vallar. Havet kan både ge och ta. När man kör med bilen i Friseland utmed havet så ska man tänka på att det kan bli mycket saltstänk på rutan.

I holland äter dom ofta ”Pannekoek” med sirap eller florsocker till. Det är mycket folk och mycket bilar. Många män åker i kostym, slips och i fina bilar. I Butikerna jobbar flera välsminkande och välklädda kvinnor. Familjer går ofta ut och äter på kvällen. Såg flera sällskap 10-15 personer på restaurang vid samma bord med levande ljus och tre rätters middag.

Keukenhoff är en underbart vacker blomsterpark i Holland. Ett vackert brodderi av blommor. Tusentals tulpaner. Gula och röda Christmas tulpaner. Drottning Beatrix paviljong med magnifikt vackra buskblommor. Doftupplevelser av hyacinter i alla olika kulörer. Vacker musik när man promunerade i stigar

.holland5    holland6

Något som är vackert är att lägga höga prästkragar i höga krukor. Samma gäller att plocka många blommor med långa skaft och sätta i utekrukor till våren.

Volendam är en liten stad i Holland och som är känd för traditionella kläder och sina träskor. Volendam började på 1600 talet med jordbruk och fiske. Där finns vackra små hus. Hotell Spaander där många konstnärer tidigare från hela världen fick bo och måla sina tavlor. I Volendam finns även fiskrökeri.