Idag blev det en riktig hemmagjord söndagsrätt – enkel att förbereda, men med känslan av något extra.
Jag blandade kycklingfärs med 1 msk ströbröd, lök, 1 ägg, lite senap, salt och peppar, formade en rulle och lindade in den i bacon. När den stått i ugnen 200 grader i 30 minuter spred sig doften i hela köket – och när den kom ut var baconet gyllene och krispigt.
Jag serverade rullen i två tunna, varma skivor. Till det en potatis som jag skar först i tunna skivor och stekte den tills den blev krispig. Till det en sallad som jag byggde upp lite på höjden. Basen med strimlad gurka och morot, mellanlagret av krispiga salladsblad, och på toppen lite hackad morot och rädisa och två små bitar färdiga rödbetor. Till det en klick lätt yoghurtsås med lite senap i – en lätt men mättande söndagsmiddag.
Till dessert: äpplemos med en liten maräng och några bitar kex. En perfekt avslutning på helgen.
Nu har jag flera bitar av kycklingrullen kvar – lagom att frysa in eller spara till några kommande måltider i veckan. Det känns alltid extra bra när man får både en god söndagsmiddag och lite färdig, hemlagad mat på köpet.