Wishing everyone a nice Wednesday evening
Sida 392 av 682
Hej! Allt bra? Själv så håller jag på och lagar mat. Torsk med ingefära i kokosmjölk. På spisen puttar lätt kokande ris i kastrullen samtidigt som jag river färsk ingefära. Stark härlig doft må jag då säga. Ingefäran ska läggas in i kokosmjölk, med saft av en lime och en riven fiskbuljongtärning. Satte ugnen på 225°. Har fintärnat en röd paprika och strimlat en rödlök. Lade i en upptinad torskfile i en ugnssäker form, saltade och pepprade och täckte fisken med den tärnade paprikan och strimlade löken. Nu har jag lagt i kokosmjölken som var blandat med den rivna ingefäran, saften av limet och den rivna fiskbuljongtärningen. Nu är rätten inne i ugnen och om 25 minuter ska det vara klart.
Skickar en bild när hela rätten är klar.
Nu har jag njutit av dagen hemmalagade lunch. Var god smak med
den rivna ingefäran.
Om ni undrar var jag får tag i så mumsiga recept så
beror det på att jag är medlem i
https://www.gastrofy.se
Jag väljer recept och får det som behövs hemkört.
Klicka på länken under så kan ni läsa om en
som beställde hem matkasse via gastrufy.
http://lesscarbs.se/samarbete/lesscarbs-matkasse-via-gastrofy/
Det skulle ju börjas dras en eldelning i mark på landet redan i maj.
Trodde projektet var nerlagt men nu börjar det.
Den nya transformatorn är framkörd och ska väl börja installeras.
Man undrar hur det kommer bli nu när vi snart går in i vintermånaderna? Om det
nu skulle bli en kall vinter och en massa snö så blir det nog inte lätt
eftersom elledning ska grävas ner under mark utmed vägen.
Klicka på länken under så kan ni se att
el material redan var framlagt i maj.
Vacker fullmåne denna tisdagskväll.Tänker på min morfar Georg Emil August Ranniger som hade sin födelsedag den 27 oktober.
Georg gillade att röka cigarr, spela piano och att ta en aperitif innan middagen.
Han älskade skaldjur, fisk och ”apfelstrudel” till kaffet.
Det är fortfarande ”hösten”
då älvorna dansar i dimslöjorna.
Altjämn en tid då solen vill lysa upp de fallna löven
letandes sig fram mellan de spretiga grenarna.
Ljusstrimman skymtar i den porlande bäcken
i en trakt där vildhästarnas sörplar i sig vatten.
En nejd där flyttfåglarna lyser som guld i solnedgången
och där himlen reflekteras i det klara vattnet.
Himlen är stundtals klarblå
i storslagen kontrast
till den osaliga blandningen av höstens färger
grönt, orange och grönt.
Hösten kan vara lika otämjd
som den betande råbocken i mossan.
Okuvad i skogens sista skördefest
därstädes ljud ekar i bergen.
Haren skuttar förbi kärlekseken
som inte kommer förmultna
när regnet strilar ner i löven
i dimmans ridå.
Innan frosten slår till
letar domherren efter röda bär
som lyser blossande
i höstsolen.
Horisontens höst är vacker
då man sitter under glittrande stjärnhimmel
intill den sprakade elden vid sjön
där svanen slumrar in vid vassen när solen går ner
Höstdikt av Brigitte Ranniger
Hej! Hur är det? Idag måste jag ju säga att det har varit ett bedårande vackert väder. Såg föresten en nötskrika på en gren i ett träd som letade efter föda. Tjusig fågel med vackra färger.
Idag så har jag fortsatt och laga mat. Blev blomkålsmos med chilistekt kyckling.
Innan jag stekte kycklingen så kryddade jag med
Chili red hot flakes. Blev lagom stark smak.
Ha det gott!
Det här ser väl gott ut? Och det var det också.
1 portion för mig.
69g fett, 37g protein, 7g kolhydrater
Så här gjorde jag. Klicka först på texten under där ni kan läsa
hur jag fick mat hemkört idag via http://gastrofy.se
.
http://www.bridget.se/nu-ska-har-lagas-mat-med-kravproduketer/
Då kör vi rätten för 4 personer. Så här gjorde jag. Tog ur blandfärsen från plastpåsen och lade den i en bunke.
Tog ur ett ägg ur kartongen.
Knäckte ägget och lade det i bunken.
Öppnade vispgräddsförpackningen.
Hällde ner en tredjedel av grädden i bunken.
Tog hur hälften av basilikan som doftade så gott. Strimlade
den och lade ner i bunken.
Då vad det dags för de soltorkade tomaterna som jag hackade
och lade ner i bunken.
Öppnade förpackningen med mozzarellan. Skar den i
små bitar.
Lade ner mozarellabitarna i bunken ihop med det andra. Rörde om
och saltade och pepprade.
Enligt receptet för 4 personer så skulle man göra 6 biffar. Jag gjorde 8.
Det gäller ju att beräkna rätt så att det är lika mycket i
varje biff.
Smälte smör och lade i biffarna i en stekpanna.
Stekte varje sida i 5 minuter.
Lyfte upp biffarna. Lade i återstående grädde i stekpannan.
Öppnade förpackningen med philadelphia och lade
i det i stekpannan.
Lade även i en buljongtärning i stekskyn. Lät de koka
upp och lade sedan ner biffarna så dom fick puttra tills dom
blev genomstekta.
Sallad till biffarna är ruccola, skivade tomater och en skuren avakado.
Summan av kardemumman? Nu har jag 7 biffar kvar. Fryser in en av
varje i plastförpackningar.
Nu får jag se i morgon vad jag ska laga till av http://gastrofy goda recept.
Ha det gott!
Hej igen. Det jag har väntat på idag var att få hemkört varor via underbara Gastrofy så nu ska här lagas till goda rätter med recept från Gastrofy. Det ska bli torsk med ingefära i kokosmjölk, smörstekt torsk med dill & äggsås, mozarellabiffar med gräddig sås och sallad, blomkålsmos med chilistekt kyckling. Ska jag laga till allt med en gång? Nä utan i etapper och även frysa in.
Underbart att välja KRAV produkter i första hand, slippa leta i timmar i stora matvaruaffärer, slippa bära tunga påsar utan bara njuta av att få det man vill ha hemkört. Underbart! Nu kör vi!
Börjar denna eftermiddag med mozarellabiffarna.Allt jag behöver till rätten
finns här hemma nu och även receptet.
Gött! Skickar en bild när det är klart. Håll tummarna att det blir
hur bra som helst.
Tjohej!
Klicka på länken under så får nu veta hur matlagningen idag gick till
http://www.bridget.se/mozarellabiffar-med-graddig-sas-och-sallad/
Här ser ni bilden på en av mozarellabiffarna
jag lagade till idag.
Sitter och kikar ut från köksfönstret. Det är torsdagsförmiddag, regnet silar sakta ner, dimman börjar lätta samtidigt som blåsten skakar om i trädgrenarna, gula blöta löv dansar i vinden och förvirrade oroliga fåglar flyger runtomkring. Risken kan omen inte vara så stor att deras inre kompass för dom till en husvägg vilket jag hörde precis. Tur att dom kunde flyga iväg helskinnade. Ja det är som det är.
Så är det ju det där med att vänta på något under denna dag. Väntar jag på något? Yes!
Ni följer väl min blog så ni kan få veta vad det är?
Vi höres 🙂
Hej på er! Läget? Själv så har jag tagit en härlig långpromenad på förmiddagen. Kände flera dofter under promenaden. Stekt fläsk och löksås, hårspray från en frisörsalong där dörren stod öppen samt dofter av cykeldäck från en cykelverkstad. Slank in i ett kafé för att ta en kopp kaffe och en fralla. Passade samtidigt på att läsa i Göteborgs posten.Samtidigt kunde jag inte undvika höra orden budapestrulle och blåbärsmuffins från beställande kunder. Med andra ord ”liv och rörelse” viker det ska vara i ett mysigt ombonat kafé.
Medans jag bläddrade i GP så hamnade jag nästan
i tassemarken virtuellt. Äta julborf med vargar??????
Klicka på bilden under så blir texten större
så kan ni får veta mer 🙂
På tal om vargar så kan man se dom ett inhägnat område i Nordens Ark.
http://nordensark.se