Frukosten så här helgen innan påsk känns stämningsfullt med ett doftande flytljus
En blogg av Brigitte Ranniger
Nu på morgonen är det 8 grader varmt och solen försöker leta sig fram under de grå molnen. Såg några små regndroppar på yttersidan av fönstret i köket. I värderleken igår pratade dom att det både ska regna och snö lite lätt i helgen.
Igår handlade jag crepes i saluhallen. Det var pannkakor fyllda med grillad kalkon ovanlår, ostsås, paprika, purjolök och dijonsenap. Mums!
Apelsinkaka
| 150 g | smör |
| 4 | ägg |
| 2 ½ dl | socker |
| 3 ½ dl | vetemjöl |
| 1 tsk | bakpulver |
| 1 (rivet skal) | apelsin |
| ½ dl pressad | apelsinsaft |
| 1 ½ msk stött | rosmarin |
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, rosmarin och apelsinskal. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med det smälta fettet och apelsinsaften. När allt är väl blandat, häll i en smord och bröad avlång form, cirka 2 liter.
Grädda i 175 graders ugnsvärme, lågt i ugnen, i cirka en timme eller tills kakan är torr.
Lycka till med baket!
Det är inte så lätt att veta hur man ska planera hur en park ska se ut på en lantgård. Visst vore det fint med en liten damm med vackra näckrosor. Kanske en pygmaea rubra. Doftande slingrande klätteroser i olika färger i en blomsterportal. Vita hyacinter och kanske en liten dvärgpalm. Så skulle jag vilja ha äpplen,päron,aprikoser,plommon och körsbär. Ja det är en hel del att fundera på.
© 2025 Seasons of Bridget
Tema av Anders Noren — Upp ↑