Igår var det en kall solig onsdag i vinterskrud. Bilturen gick från Göteborg mot Falkenberg där kylan vändes till något helt fantastiskt härligt när vi bokade in på     http://www.strandbaden.se/. Vilket härligt hotell. Vi tog oss till rummet där det var utsikt mot havet. Ja det var säkert bara 10-15 meters promenadavstånd om man nu ville se om det var is i havskanten. Kl 15 så skulle vi gå till den avdelning som hade hand om SPA i 3,5 timmar. Vilken härlig rogivande miljö. Vi fick först ett glas vin och sen tog vi oss till ett rum där vi fick sätta oss i en uppvärmd marmobänk och stoppa ner fötterna i varmt vatten och speciellt badsalt. Med en liten fothammare kunde man få igång cirkulation under fötterna. Härligt.

Nästa steg blev att applicera en ansiktsmask och kliva in i en ångbastu. Ja det blev väldigt varmt mellan varven och det var skönt att efter det tvätta av hela kroppen med is utanför ångbastun. Kylan började kännas av i kroppen som blivit av med överskott av hudceller så det var väldigt skönt att få kliva in i aromabastun.

Ja efter det så var det dags att stiga ur aromabastun och  lägga sig på en uppvärmd marmorbrits och få njuta av en turkisk helkroppstvagning kallad Hamam.

Aldrig hade jag trott att jag därefter skulle packa in mineralrik lera på min kropp och sen vila i en ångande nordafrikansk bastu. Härligt mjukgörande. Kallad Rasul.

Efter duchandet för att få bort all lera så var det dags att smörja in sig i olja i ett annat rum och njuta av en bris som fläktade kroppen torr.

När kroppen var torr så var det underbart att ta stegen till den uppvärmda poolen med med vattenfall på ena sidan.

Efter det blev det relax i en bedd framför en tremeter bred eldstad. I rummet fanns 9 sängar med plats med 2 i varje om man ville. Där fanns även uppdukat ett bord med te, frukter, choklad och vatten. Elden sprakade till tonerna av rogivande musik. Ja detta var en höjdpunkt.

Sista SPA för dagen var att kliva ner i en tjugo meter lång pool med 40° vatten. Där kunde man få koppla av i en timme om man ville. En halvtimme räckte och klockan var redan 18.30. Middagen skulle serveras kl 20.00.

Middagen var gudomlig. Förrätt: Pepparstekt hjort med rostad blomkålscreme. Varmrätt: Ankbröst med Confit spenat. Majrova och grönpeppar. Efterrätt: Hjortronmylta med hjortronkaramell och pistagnötter. Till detta ett glas vin.

Frukosten nästa dag var också helt fantastisk.

Summan av kardemumman av upplevelsen är att man känner sig mjuk i hela kroppen och mår väldigt bra. Härlig miljö, trevlig personal, vackra inredningar i restaurangen och vacker miljö vid havet.

Ska lägga in bilder senare imorgon.