I september förra året var jag och mina barn i Rom. På 5 dagar upplevde vi hur mycket som helst. Minns när vi gick ut kl 21.oo på kvällarna och åt italiensk god mat.

Denna kväll så har jag testat att både laga och duka en trerättes italiensk middag. Jag har inte bjudit in någon men kommer göra det längre fram när jag tränat mer. Hade på svagt tonerna till Eros Ramazzotti.

Förrätt. Parmaskinka med färska fikon
Använde färska fikon, mozarallaost, parmaskink i tunna skivor, 2 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 krm nymald svartpepparr. Garnerad med färska salviablad.

12juli1

 

12juli2

 

12juli3

 

Huvudrätt:Penne med gratinerade tomater.
Körsbärstomater, 1/2 dl olivolja, 1 tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar, 1 dl riven mjuk pecorinost och pasta penne. Satte ugnen på 225° och lade i de halverade körsbärstomaterna i en ugnsform. Ringlade över olivolja. Saltade och pepprade. Strödde över osten. Gratinerade i ugnen i 20 minuet. Kokade pastan under tiden. Blandade pastan sen med de gratinerade tomaterna. Vin till maten.  Montepulciang Dàbruzzo

12juli4

 

12juli5

 

12juli7

 

Dessert: Krispig citronpannacotta. 1dl vispgrädde, rivet skal av en citron, 1 sked flytande honung, pressad saft av lime, 1 dl biskvier, 2 dl hallon och 1 tsk snabbgelatinmix. Blanda grädden med den flytande honungen, citronskalet i en kastrull. Blanda 1 sked snabbgelatinmix med 2 msk lime och rör om i en minut. Blanda allt i kastrull och koka upp och kokai 30 sekunder. Häll upp i små glas och ställ i kylskåpet i 1 timme. Lägg sedan på biskvierna och hallonen.
Dessertvin Nivole Moscatod Asti.

12juli12

 

12juli10

 

12juli15

 

12juli16

 

Önskar alla en fin kväll