Funderar på vad jag ska ha för mat idag. Fiskpatè är ju aldrig fel 🙂
Fiskpaté med röd romsås 5-6 port.
Det här behöver du till patén
| 400 g | torsk och koljafilé |
| 250 g | kesella gourmet |
| 1/4 dl | 3 % mjölk |
| 1 ½ msk | potatismjöl |
| 1 tsk | salt |
| 2 krm malen | svartpeppar |
| 3 | ägg |
| 3/4 dl | kaviar |
| 3/4 dl | finhackad dill |
Till såsen
| 3 dl | gräddfil |
| 1 dl | filmjölk |
| 40 g | röd stenbitsrom |
| 2 msk | finhackad dill |
| lite | salt och peppar |
Gör så här:Paté.
Dela fisken i mindre bitar. Kör den i matberedaren. Blanda med kesella,mjölk, mjöl och kryddor, tillsätt äggen. Smörj en avlång form. Häll hälften av fiskblandningen i formen. Bred ut ett tunt lager eller spritsa kaviar ovanpå. Blanda ner dillen i resten av fiskblandningen och fördela den i formen. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 1 timme. Täck ev med folie mot slutet.
Låt patén kallna innan den stjälps upp. Patén kan också fördelas i två mindre formar, förkorta då gräddningstiden.
Sås:Blanda samman ingredienserna. Smaksätt ev med salt och peppar.
Servera såsen väl kyld.