19september80

Idag blev det en härlig promenad i slottskogen här i Göteborg. Låg en älg och vilade i solgasset i en inhägnad. I den andra inhägnaden var en älgmamma med sina ungar. Pratade med en kvinna från Hamburg som undrade varför älgen flaxade så med öronen. Jag trodde först att det var en fjolårskalv som blivit bortstött från sin mamma tidigare i vår. Kom några djurskötare som jag frågade. Dom sa att älghonan var 9 år gammal och att den flaxade med öronen eftersom en älghane var brunstig i en annan närliggande inhägnad.
Jag var lite framfusig och frågade kvinnan från Hamburg om hon tagit färjan från Kiel och bara skulle vara en dag i Göteborg och sen åka tillbaka till Kiel. Japp sa hon. Jag sa att jag gjort en liknande rutt bara för några veckor sen och det var perfekt. Hon hade tagit med sig cykeln på färjan för att kunna cykla omkring här i Göteborg. Jag berättade att jag varit i Eutin för några veckor sedan och att det var en underbar landsbygd med vacker natur.

Jag drack kaffe på ett uteställe och där var fler tyskar. Måste ju vara perfekt att bara hoppa på färjan i Kiel och sen sitta och njuta i slottskogen, handla lite och sen åka tillbaka till Kiel.

Önskar alla en fin fredag