Vad går en healing i en indiansk svetthydda ut på? Healing går ut på att förlåta sig själv för de tankar och känslor som man sårar sig själv med.

svetthydda2

Visst väcker det tankar när jag ser bilden ovan på svetthyddan då jag var där. Minns hur jag stod barfota på morgonen och den speciella doften av enris. Minns att jag hade en vit kjol och linne som var totalt dyblöta efter healingen.

Minns när jag kröp in i hyddan första gången på bara knän och letade efter bara en enda strimma ljus i det totala mörkret som ska symbolisera moder jords livmoder. Det var totalt kolsvart  – inte ens ett litet glöd. Andades ut lite då healern slängde ut medicinvatten på elden som lyste upp några sekunder. 

Efter healingen gick vi ut och ställde oss runt lägerelden och rökte ur en pipa var och en. Man skulle svepa röken på sin kropp. Plötsligt kom en stor örn flygande över oss. Ja det var helt otroligt att få uppleva det.

Jag mådde mycket bra efter healingen och mycket berodde  på att jag kände mig trygg med den indiankvinna som ledde healingen i svetthyddan.Hon hade stor kunskap och var shaman. Svetthyddan ingår i indianernas kultur och är något som de gör ofta.

 © Brigitte Ranniger

B