Ja herregud vad jag undrade varför det stod så många flygplan när vi körde mot Mojave. Vi hade kört från Las Vegas, sen Bastro och var på väg mot San Francisco. Efter Bastro försökte vi hitta något motell eller hotell att sova i. Det var långt mellan allt. Speciellt mellan bensinmackar. Ja det var rena rama prärien. Ödemark hur lång ögat kunde nå. Det var soldis och vackert när solen gick ner på kvällen. Det var väldigt varmt också säkert mellan 34° C och 35°C  men blev kallare på kvällen. När vi närmade oss Mojave så fick jag se en massa flygplan som stod i ett område. Det är väl ingen flygplats här tänkte jag. Tänkte också att det kunde vara en Amerikansk bas. Men jag såg inga stridsflygplan. Var mest ett 50 tal vanliga plan. Såg en stor jumbo också som stod där. Dom skulle kanske skrotas eller bevaras. Vingarna såg konstiga ut på en del plan. Dom kanske byggde plan där eller reparerade. Tur att jag fick veta sen var det var 🙂

Vi hittade ett hotell i början av stan. Kostade 45 dollar per natt. Stod att det var inklusive frukost men det var ingen höjdare precis. I stort sett bara en kopp kaffe på rummet och ett flörtig wienerbröd. Vi gick och kollade ute i området. Gick in i en butik där det fanns torkat kött som såg ut som typ torkad fryst lutfisk. Fanns även oxkött. Det var fortfarande varmt ute så jag satte på airkondition på rummet och det rök damm. Ja herregud. Något som man alltid ska tänka på om man är i ökenområden är vatten för man blir väldigt torr speciellt om läpparna. Man ska inte dricka vatten ur kranarna utan enbart köpa vatten.

När vi var ute på kvällen  då fick jag se en broschyr om Mojave Air and Space Port. Ja det var ju bra för då behövde jag iallafall  inte fundera mer.

http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Mojave_Air_and_Space_Port&prev=/search%3Fq%3Dflyg%2Btestcenter%2Bi%2Bmojave%26biw%3D1275%26bih%3D603

Mojave ligger i fotändan av Sierra Nevadas berg och det är ett höglänt ökenområde. Varma somrar och kallt på nätterna. Såg säkert 1000 vindkraftverk i omgivande sluttningar 2001.Dom snurrade inte mycket när vi var där och  var väl ca 15 meter höga.
Numera är det säkert över 5000 vindfarmar i blåshålan Mojave.