Kikar ut genom köksfönstret här i Göteborg. Bort igenom masthuggsberget seglar gråa molntäcken och mellan varven så skiner solen. Var tog sommarvärmen vägen? Tänker på 60 talet då jag gick med träskor och lackade ut korna till skogen tidigt på sommarmorgorna. Det var oftast friskt varmt och en bra nystart för dagen. Ja det var andra tider det.

Förr var det mer stabilitet åtminstone var det gäller vädret till skillnad mot denna tid då man vet varken bu eller bä om man ska ha med sig regnkläder, paraply eller inte. Ja det är som det är och man får hoppas att vår jord återhämtar sig  sig från det som påverkat och påverkar så det har blivit klimatförändringar. Var glad  häromdagen trots allt då jag såg och hörde  en massa mygg sent på kvällen. Även om jag inte gillar myggbett så är jag glad att dom lever iallafall. Samma gäller humlor och getingar. Börjar det ena och det andra försvinna för evigt så kan det få förödande konsekvenser.

Nuet vilar på det förflutnas grund och nuet ska alltid bygga upp en stabil framtid. Respekt och förståelse för varandra och gärna lära oss av äldre som kan väcka intresse att utforska om det finns någon unik intressant kultur i våra samhällen.

Från det ena till det andra så är det ju den Kanadensiska nationaldagen den 1 juli. Beträffande mat så kommer det säkert att kunna beställas in ”Kanada dag menyer” på flera ställen för att fira.
Läckra, smarriga, mumsiga delikata  överraskningar med söta, kryddiga och salta ingredienser. Och att inte förglömma ”Hamburgare, bacon och kanadensisk öl” 🙂

Önskar alla en fin härlig fredag