Har kommit tillbaka till Göteborg efter en underbar solresa till Funchal i Madeira även om det var lite drama på ditresan då det var storm i atlanten runtom Madeira. Planet lyfte förra veckan på tisdagen från landvetter och allt var frid och fröjd till den specialutbildade piloten skulle påbörja landningen i Funchal. Herregud! Det blåste stormvindar och var 7 meter höga vågor. Det gjordes flera tappra försök att våga sig ner och landa men piloten cirklade runt och meddelade att han varit i kontakt med en pilot som strax tidigare försökt landa men stigit upp igen och begett sig till Spanien. Våran pilot sa att han skulle försöka landa i ön Porto Santo som bara ligger några mil från Funchai. Det stormade där också men piloten landade där och allt gick bra. Piloten skulle informera oss vad vi skulle göra när han fått kontakt med flygbolaget. Det blåste väldigt mycket i planet där vi satt inne och väntade på mer information. Vi fick besked att stormen skulle bli ännu värre speciellt på natten så vi fick veta att bussar skulle hämta oss till ett hotell där vi 190 personer skulle övernatta i Hotell Porto Santo
http://www.hotelopia.pt/infohotel.aspx?P_PARTNER_ID=1&codhot=6829&gclid=CInGjYK1ursCFUtP3godqiAAZQ
 Vi blev väldigt väl mottagna på hotellet och fick även veta att vi skulle bli bjudna på en trerätters middag – första sittningen kl 19.00 och andra kl 20.00.

Innan så gick vi ut till den vackra omtalade sandstranden. Var väl lite skraj eftersom det blåste och sanden där det även låg lite stenar blåste rätt mot ansiktet. Det var verkligen drama så det var gott att innan middagen ta ett glas öl och en smörgås. Fattar inte hur personalen så helt plötsligt kunde ta emot så många gäster. Helt fantastiskt proffsigt gjort. Jag tänkte på hur ska dom kunna fixa fram så mycket på så kort tid. Men dom var helt otroligt bra och vi alla var ju hungriga.

Till middagen serverades varm soppa, ris med tillhörande fisk och grönsaker och till dessert en god fruktsallad. Som dryck fick vi 2 glas vin om vi ville ha. Personalen på hotellet var trevliga och omtänksamma och dramat med stormvädret blev istället en jättetrevlig samvaro med alla vi som var med på planet. Ja vi hade det riktigt kul.

Vi fick också besked om att frukosten skulle serveras dagen efter kl 06.30 och att bussar skulle hämta oss kl 07.15 för att köra oss till flygplatsen i Porto Santo. Stormen hade mojnat så vi skulle lyfta och flyga igen mot Funchal.

Jag och min dotter i flygplanet

port6

 

Här har planet landat i Porto Santo

port3

 

Vi sitter i bussen mot hotellet

 

 

port5

port4

 

Höga vågor

portu2

 

Gick knappast att stå i den hårda vinden från atlanten

portu1

 

Utanför hotellet

port7

 

port8

port9

 

Middagen på kvällen

port10

 

 

 

Kommer fortsätta att skriva hur det var när vi dagen efter landade i Funchal