Jag och min dotter flög från nästan ett snökaotiskt landvetter tisdagen den 4 december till ett soligt och behagligt +22 grader varmt Fuerteventura som är den näst största ön i den Spanska ögruppen Kanarieöarna. Den ligger 100 km utanför Afrikas nordvästra kust i Atlanten.  Vi kom tillbaka igårkväll till Landvetter.  Vilken kontrast! Från först snökaos och kyla till  blå himmel och hav + 22 i en vecka och sen tillbaka till vinterlandskapet och idag iallafall -14. Burr!

Det var häftigt att kika ut från flygplansfönstret när vi lyfte från Fuerteventura och flög en bit utmed atlanten och senare kunde blicka ner mot Gibraltar, Paris och Holland.
Ja som sagt så längtar jag redan tillbaka till värmen. Vi här i norden längtar ju ofta till våra olika årstider. Tänk när dom första snödropparna kommer någon gång mellan februari och mars. Man blir ju överlycklig att varsebli att våren sakteligen är på väg även om det tar tid. Undrar vad spanjorerna längtar efter åtminstone när det gäller årstider? Dom njuter kanske totalt och lever här och nu. Men ärligt talat så är det ju härligt med kontraster också med tanke på snön på vintern och olika växtligheter vår, sommar och höst. Det växer ju inte mycket i Fuerteventura. Det är ju mest vulkaner som hade den sista utbrottet på 1400 talet.

Vi sov över i  lägenhetshotelettet Las Marismas i Corralejo. Det var hur bra som helst. Kändes som man var i en oas där allt som behövde fanns på plats.

Man kan åka ut på utflykter när man är i Carralejo. Vi besökte OASIS park där vi även gav oss ut på kamelsafari. Det tar ca 2 timmar att åka buss från Corralejo till parken.
 http://www.fuerteventuraoasispark.com/

Det var första gången vi red på en kamel. En helt otrolig känsla. Jag klappade den först så att den skulle känna att vi var snälla. Retar man upp en kamel så kanske den inte går en meter. Vi red upp till en hög topp vilket förmodligen var en vulkan. Det var stup på sidorna och blåste rätt så bra när vi var längst upp med panoramautsikt. Kamelerna stannade inte utan fortsatte neråt sen. Vi red i ungefär 40 minuter.

Klicka på bilden så blir den större.