Kom hem sent igår kväll från Italiens hjärta ”Rom”. Planet landade i Landvetter. Jag fick resan av mina två vuxna barn på min födelsedag den 29 augusti och dagen efter tidigt på morgonen så flög vi till Rom. Det har varit firande varje dag i form av besök på intressanta platser samt god födelsedagsmiddag på lördagskvällen på en utservering. Allt har varit helt underbart och jag längtar redan tillbaka till den härliga staden med varma mistralvindar.

 

Vi bodde på ett hotell nära Spanska trappan. Den kända dramatiker Henrik Ibsen har bott på hotellet för många, många år sedan då han bla skrev Brand och gjorde även utkasten till Peer Gynt. Det är ju inte konstigt att Ibsen fick så mycket inspiration i Rom med tanke på så mycket intryck man kan få där.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Henrik_Ibsen

En liten terass ingick i hotellpriset.

Man kunde ta hissen upp till sjätte våningen längst upp där det var en väldigt fin terass med utsikt runt Rom på tre ställen men vidunderlig utsikt. Vi åkte upp dit efter att vi ätit frukost och njöt av att andas in bergsluften. På kvällen kunde man beställa in Vin eller vad man ville ha. Där fanns även solstolar om man ville sola.

Finna väldigt snygga eleganta kläder i Rom

Vacker dukning

Inne i Colosseum

Inne i Vatikanen

Spanska trappan