Salzburg är en stad som jag tycker mycket om.

salzburg1
Salzburg 2007

salzburg2
Salzburg 2007

salzburg31
Salzburg 2007

Om man kör i Bayerska alperna i sydtyskland och inte så långt ifrån Salzburg så kan man besöka det underbart vackra sagoslottet Neuschwanstein. Kung Ludwig den II av Bayern uppförde slottet med början 1869

sahoslotttysk51

Jag besökte slottet Neuschwanstein 2007 och det var verkligen ett riktigt sagoslott

sagoslotttysk4
Neuschwanstein
© Photo Brigitte Ranniger

sagoslotttysk62
Neuschwanstein
© Photo Brigitte Ranniger

Slottet är faschinerande.Inte bara hur vackert det är skapat ialla rummen  utan även hur det är beläget uppe i berget.
www.neuschwanstein.com
Jag  funderar  på hur Ludwig II både tänkte och kände i sitt  sagoslott. Jag speglar mig också i det vackra olika årstidernas färgnyanser som jag kan föreställa mig bildas i skogen runt sagoslottet.
När vi promenerade ner efter besöket på sagolsottet så stannade vi på  halva vägen där  det  fanns en liten restaurang. Vi satt ute på altanen och åt där vi kunde se sagoslottet kanske bara några hundratals meter från oss långt upp.

Här kan man läsa om Kung Ludwig II av Bayern som både skapade och bodde i sagoslottet

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ludvig_II_av_Bayern

ludwig 11 av Bayern`s vackra slott Linderhof har jag även besökt.
http://www.bridget.se/?s=linderhof