Redan tidigt idag på morgonen så kändes det exotiskt. Även om det var varmt ute så vad det dags att provsmaka min egna kombinerade Scarlettfrukost som jag delvis gjorde färdig igårkväll. Även om det är varmt så tar man ju chansen att sitta ute i det gröna men givetvis i skuggan. Flyttade fram bord och stolar till skuggan under äppelträdet och började plocka fram frukosten från köket. När allt var framdukat så hade solen flyttat sig och sken rätt över frukostbordet. Klart jag tänkte ”vad sjutton gör jag nu”?  Vips så fick jag en genial idè. För att få skugga så kan man ju sätta upp filtar i trädens grenar på ena sidan och vips så blev det skugga. Men först snabbt ta några bilder på läckerhetens som blir en fin kontrast när solen skiner.

Började med att svalka av mig med kylskåpskall apelsinjuice, hälsofil med honung som jag fyllde med nötter för att få lite krispig musslikänsla. Frisk smak och gott. På tallriken plockade jag också i en gulorange aprikos med lite röda strimmor.

 

scarlett38

Sen blev det en saftig aprikospaj som jag redan tillagade igårkväll.  I pajdegen blandade jag i två hackade skivor ”delikatess kryddig grillad kyckling”. Blev en god matig smak av paprika, vitlök, peppar och lök blandat i pajen.

Till det kunde jag plocka till kalla gurkor aprikoser, rädisor, vattenmelon, avakado och nötter från olika skålar.

scarlett39

scarlett36

 

För att förgylla känslan av Scharlettfrukosten så passade det utmärkt med en bit av krusbärskakan som jag bakade igårkväll. Så en klick grädde till. Riven sur citron i kombination med lätt sötsmakande krusbär smakade underbart. Gott nybryggt kaffe i finkoppen gjorde också sitt till.

Gott att man har ekologiska krusbär i trädgården.

scarlett40

scarlett33

 

Ja man måste ju börja i steg 1 om man vill testa en smakidè om man nu inte är ett syperproffs. Det hade varit fint att ha en vinterträdgård där man kan odla men även sitta inne och äta om det störtregnar ute. Ja fantasin flödar.

Denna frukosten var väldig god även om pajen kanske var lite matig men det behövs i kombination till det andra som delvis var saftigt. Jag kände mig inte vrålmätt som man ofta gör om man äter fruksostbuffè. Jag kände mig lagom mätt och inte däst. Dessutom så blev jag pigg. Dom olika smakerna triggade igång andra smaklökar. Kunde sitta och betrakta lavendeln nere vid växthuset, de svarta och röda vinbären i trädgården där det även finns hallon. Jag hade inte velat ha på någon musik utan ville bara sitta avslappnat och njuta dels av frukosten och dels av lugnet. Det var rogivande att lyssna på fåglarna, titta på fjärilarna och de kuttrande skogsduvorna.

Jag hade tänkt att bjuda in någon opartisk bedömare till Scarlettfrukosten men ville testa själv först. Herregud tänk om  snyggingen Redd Buttler hade suttit vid frukostbordet. Han hade nog tyckt det smakade syperbra 😉

scarlett20 scarlett23

scarlett25 scarlett26

scarlett31

Jag provtestade inne i huset igårkväll ifall det skulle vara omöjligt att sitta ute idag.

scarlett1 scarlett2

scarlett6 scarlett8

scarlett11 scarlett12

scarlett14