Sitter idag tidigt på morgonen och kikar i min anteckningsbok från sommaren 2001. Jag och min dotter bilade i nordamerika. En stad vi sov över i var Euvreka.

”Vaknade tidigt på motellet. Badade, hämtade smörgåsar med fettfri smör, kaffe samt juice i lobbyn. Vi tog sedan en biltur efter utcheckningen och kollade stan. Körde förbi många vackra viktorianska trävillor. Stan luktade nästan som pappersmassafabriken i Bua utanför Varberg i Sverige. Tankade bilen och fick hjälp med att kolla oljan och vattnet av en mycket gentlemässig man. Hans kompisar skrattade och retade honom. Jag hade noll koll på hur jag skulle kolla oljan i den hyrda bilen. Jag sa att vi kom från ”Sweden” och både han och hans kompisar flirtade och sa ”SwedenThe world’s most beautiful women”. 🙂

Vi fortsatte att åka nedför en gata i lugn och ro då jag plötsligt fick en bil bakom mig som höll på att köra på mig i hög hastighet. Kvinnan i bilen väjde bilen upp till en trottoarkant. Jag fick nästan en chock. Sen körde hon förbi med sin rostiga bil och bara skrattade. Obehagligt.

Sedan åkte vi och handlade lite bröd och dricka. Vi fortsatte sen till ett stort affärscenter där vi sedan åt en söndagsbuffè. Det smakade verkligen gott med salladstallrik, potatismos med kalkon, bönor och tranberry sås. Till dessert tog jag lite paj med vaniljsås. Eftersom det dinglade av hur mycket mat som helst så åt jag bara hälften av det jag valde. Buffèn måste vara dom matgladas drömställe. Verkade som en del åt obegränsat med kakor och tårtor.

Safeway är ett stort varuhus. Massvis av kakor och tårtor. Fanns t o m en avd där dom bakade och garnerade tårtor hela tiden. Winerbröd fanns det även hur mycket som helst. Såg vackra blommor i krukor med crepepapper runt om. Såg även mycket vin och sprit.

Det fanns även vanligt vatten att köpa i dunkar. Vi fortsatte väg 101 mot Crecent city.  Tog en behövande långpromenad utmed stilla havet”