Idag hoppade jag på spårvagnen här i Majorna och hoppade av nära Centralstationen. Gick till Trädgårdsföreningen. En oas här i Göteborg. Ville leva i nuet medans jag gick genom dom olika trädgårdsgångarna. Ingenting är ju beständigt. Mycket beror på årstiderna. Man kan fundera över vad som gör en trädgårdsgång vacker eller harmonisk. Vilka element i designen bidrar till att skapa en estetiskt tilltalande upplevelse? Hur påverkar vår uppfattning om skönhet vår relation till trädgårdsgången och naturen? En trädgårdsgång kan erbjuda många sinnesupplevelser – dofter, färger, former och ljud. Det kan vara en möjlighet att fundera över vår förmåga att vara närvarande i nuet och uppskatta de små detaljerna i vår omgivning. Hur kan vi bli mer medvetna om våra sinnesintryck och njuta av ögonblicket när vi promenerar längs trädgårdsgången? Hur påverkar struktur och ordning vår upplevelse av trädgårdsgången? Kan vi finna skönhet i det vilda och oregelbundna?

En trädgård som vittnade om naturens skönhet och människans omsorg, där rosorna och trädgårdsgångarna förenades i en tidlös dans av färg och form.”

Växter och blommor: Integrera växter längs trädgårdsgången för att skapa en mjuk övergång mellan hårdgjorda ytor och den omgivande naturen. Välj växter med omsorg och överväg faktorer som färg, doft och blomningstidpunkt för att skapa en varierad och blomstrande atmosfär.

Blev helgmeny i Rosenkafèet.