Idag är jag på bettet och är skitförbannad. Kan man lita på läkare?????
Hur kunde jag drabbas av en stroke 2006? Man hör ibland hur kvinnor drabbas av stroke av många olika anledningar. Men hur ofta hör man att man kan få en stroke av medicin? Jo när man tänker efter så har man ju hört flera som fått en stroke av p-piller. Jag själv tål inte p-piller eftersom jag fick en propp i benet 1968 men det var inte p-piller utan hormontablett som orsakade stroken 2006. Jag har alltid sagt till läkare innan stroken att jag inte tål p-piller när dom frågar om jag inte tål några speciella mediciner.
Det pratas ju om p-piller och APC resistent som kan orsaka stroken. Men utbildas inte läkare hur det är med hormontabletter och APC resistent?

Jag berättade för en läkare 2006 att jag inte tål p-piller men ändock så skrev han ut en medicin som jag inte kopplade ihop med p-piller och förmodligen inte han heller även. Den medicinen åsamkade mig först en liten propp i hjärnan som sen ledde till en hjärnblödning. Den lilla proppen upptäcktes inte förrän efter ca 2 veckor på strokeavdelningen där jag var inlagd och kämpade för mitt liv. Vem som helst kan ju förstå vad farligt det var att dom missade att se proppen eftersom den måste lösas upp så snabbt som möjligt. Jag behandlade i början med någon dropp för hjärnblödningen. Är det förenligt med bra vård att ge den droppen då det finns en liten propp som orsakade hjärnblödningen?

Ännu värre var att den mediciner som jag behandlades med innan stroken återinsattes igen. Det konstiga var att jag inte blev informerad och ej heller anhöriga som  varnat att den medicinen kunde vara orsaken till stroken. Läkarna upptäckte efter ett tag att jag fått en mycket kraftig biverkan och upptäcket kanske för sent att jag var APC resistent. Ja vad hände? Dom sätter in full fragminbehandling men avslutar inte medicinen som orsakade stroken. Så får jag propp i benet trots full fragminbehandling och skrivs ut från sjukhuset med propp i benet till en rehabilitering. I rehab upptäcke dom proppen i benet och skickade iväg mig med remiss till sjukhuset. Det var djup propp i benet och ökade fragminbehandlingen ännu mer.

Efter det händer ännu värre vårdskandaler vilket jag även skriver om i min bok. Jag utgår mycket från dom chockerande journalerna hur illa läkarna har behandlat mig. Jag vill markera väldigt tydligt och informera så att aldrig någon kvinna ska råka ut för det här.

Jag kommer att uttryckligen skriva om hela händelseförloppet. Jag kommer också att skriva om hur man blir behandlad av patientskadenämden och vilka metoder dom använt i mitt fall för att slippa ge mig ersättning. Jag kommer också skriva om domen i tingsrätten där det bl a fastställdes att stroken inte beror på någon medicin eftersom det inte finns i FASS att någon drabbats av en stroke av den medicinen.
Allt i boken kommer inte bara vara tungt att läsa utan det kommer att finns mycket bra information hur läkningen gick till i min hjärna och hur jag sakteligen började få minnet tillbaka genom att jag litade på hjärnans förmåga att reparera det skadade. Hjärnan är fantastisk och jag är glad att jag läste grundutbilldningen i neuropsykologi på 90 talet.

Att jag går ut så här beror på att jag försökte iallafall att genom att vända mig till tingsrätten få fastställt att den medicinen orsakade mig stroke och merskador. Tyvärr så ville dom inte fastställa det så jag får bära ryggsäcken. Det är både kränkande och orättvist att jag som skadads ska leva med det. Läkare har väl enligt lagen skyldighet att väldigt noga utreda varför deras patient får den ena skadan efter den andra under vårdtiden. Att hamna på sjukhus ska ju innebära att man förhoppningsvis ska bli frisk och inte få flera merskador.

Till slut så vill jag tacka alla som följer min blogg och ni ska veta att det betyder mycket att man har läsare även om man kanske inte alltid är så himla redig som många andra.  Med tanke på de kognitiva skadorna jag fick av stroken och merskadorna av mediciner så tycker jag ändå att jag lyckats resa mig från det vidriga jag fått genomgå på grund av medicinen som orsakade stroken och felbehandlingarna

Jag vill önska alla en riktigt fin dag