Vi åkte runt lite på Vancouver Island innan vi tog en färja från Victoria till Vancover som är en oerhört vacker stad men höga berg mot norr. Vi körde förbi den vackra Elisabeth park där man kan se många vackra blommor. Vi tog bron över till norra Vancouver och tog in på ett hotell där. Innan vi skulle åka upp till Grouse Mountain så gick vi in på Starbucks coffe.

Vi gick sedan över världens längsta hängbro Capilano Bridge. Vi tvekade först men tog mod efter en stund. Det var mycket folk på bron som var smal och det gungade lite. Tittade man ner så var det stup rätt ner till en flod. När vi kommit över kom vi till en park med regnskogsliknande stora träd. Där fanns även dammar med fiskar.

Den här bron har jag gått över flera gånger när jag varit i Vancouver eftersom jag alltid väljer hotell i norra Vancouver. 2001 så gick vi över bron för att gå till Stanley Park som ligger i början av bron. Man går promenaden utmed Stilla Havet i parken och det är härligt. I början ser man Totempålar och i mitten av parken ligger Beaver lake som är fylld av vackra näckrosor i olika färger. Hela sjön är täckt av näckrosor. Där är även bävrar. När man går i parken så går man även i vanlig naturskog på stigar. Det tar lång tid att hinna med allt i den stora parken om man är på tillfälligt besök i Vancouver så då kan man åka en buss som visar omkring.
Man kan gå in i ett aqvarium där det finns vackra fiskar,stjöstjärnor och speciella snäckor. 2001 visades det olika grodor och sköldpaddor. I en stor glasbassäng simmade delfiner. På ett annat ställe intill kunde man se delfinuppvisning. Dom hoppade högt efter fisk. Där fanns sälar och Baluga Valar (Vita Valar) Jag hörde hör de lät. De hade speciell stil när de simmade. Fanns ett hål i deras nacke som det sprutade vatten ur. Där finns även en tropikdel där man kan titta på fjärilar och där var uppbyggt en liten skog där det även fanns sjöfåglar. I en glasbur fanns en boaorm och mer grodor.

På kvällen var det underhållning på ett ställe nära hotellet. Det var rena Wilda Western med stora motorcyklar som dundrade förbi hotellet med olika åldrar som satt bakom motorcyklarna så vi gick till puben och kollade. Ja det var dans med ett oerhört tryck med 70-80 tals låtar som bandet spelade. Ja det var helt otroligt kul

Nästa dag åkte vi till in till centrala Vancouver. I Canada äter dom några torra tjocka sconesliknande pannkakor med lönnsirap till. Jag gillar inte att äta dom men tar bara en lite bit för canadensarna tar kanske illa upp om man åtminstone inte smakar lite på deras älsklingspannkaka.

Ja det finns hur mycket som helst att berätta om Vancouver men vi skulle fortsätta våran resa österut mot Harrison Hot Spring och återvända till Vancouver innan vi skulle flyga hem tillbaka till Sverige.